#11 Baksmällan


Jag vet inte vad det är som får mig att tycka om denna film så mycket som jag gör. Om man ska vara helt krass så kan den kännas lite smått meningslös och ganska onödig. Det är en typisk film som världen skulle klarat sig utan egentligen, men ändå så sitter man och kollar på den, och man gör det om och om igen! Jag kan verkligen se framför mig hur denna film skapades. Jag tror det var en massa killar som satte sig ner i ett halvskabbigt rum och vräkte ur sig de mest absurda saker som skulle kunna hända på fyllan enlig dem. Sen så tog man de saker som man tyckte var galnast och satte ihop till en film, ungefär det är Baksmällan enligt mig!

Baksmällan handlar om hur Doug (Justin Bartha) ska gifta sig och hur  hans två vänner Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) och blivande svåger Alan (Zach Galifianakis) åker till Las Vegas för att ha en hejdundrande svensexa. Ni kan ju gissa resultatet! Eftersom jag inte vill avslöja en massa galna detaljer så får ni själva se den, ge den en chans det förtjänar den verkligen!

Jonatan Friberg

Originaltitel: The Hangover
Genre: Komedi
Regissör: Todd Phillips
Utgivningsår: 2009
Produktionsland: USA, Tyskland
Längd: 100 min (den oklippta versionen är 108 min)
Prisbelöningar: Nominerad till en Golden Globe och nio andra utmärkelser.

Annonser

7 kommentarer

Filed under Komedi

7 responses to “#11 Baksmällan

 1. socialasituationer

  Har svårt att tro på det där med det halvskabbiga rummet. Skulle satsa på en film som liknade deltagänget mer om jag var i ett skabbigt rum, i alla fall 🙂

 2. Ja, men faktiskt. Det är en galet bra film också.

 3. John

  Haha, The Hangover är för jävla skön!

 4. den filmen är vedervärdig!

 5. Åhnej, inte den filmen… Jag klarar inte av att se filmer när det bara skiter sig för huvudpersonerna hela tiden och man vet verkligen inte hur allting ska lösas, och allting de gör går snett osv… Haha!

 6. ..en lite väl överskattad film…

 7. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv! Vilken sjukt bra film! Att folk tycker att den är överskattad kan jag i viss mån förstå men är det inte det som är grejen med hela genren? Ska det inte vara lite uppblåst kring de där komedierna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s