#14 BeetleJucie


BeetleJucie är en av Tim Burtons tidigare filmer och  en riktigt galen sådan! Handlar om paret Barbara (Geena Davis) och Adam Alec Baldwin som omkommer i en bilolycka. Dock förstår de inte det utan lever kvar som vanligt i sitt hus.  Men plötsligt så säljs huset och ett nytt par flyttar in, detta par är redan vana vid spökerier så de blir inte bortskrämda i första taget. Speciellt inte med tanke på att Varken Adam eller Barbara är så värst bra på det här med ”spökerier”. Tillslut bestämmer det dock sig för att anlita BeetleJucie (Michael Keaton) som är en riktig värsting när det kommer till spökerier. Dock så har han även vissa negativa sidor som inte nämndes på hans reklam. . .

Jonatan Friberg

Originaltitel: Beetlejucie
Genre:
Komedi, Fantasy,
Regissör:
Tim Burton
Utgivningsår:
1988
Produktionsland:
USA
Längd:
92 min
Prisbelöningar:
Både Oscar och Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA pris  för bästa Makeup. Men även Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA’s priser i kategorierna: Bästa skräckfilm och Sylvia Sidney vann deras pris för bästa kvinnliga biroll.  Michael Keaton vann även NSFC’s pris för bästa skådespelare.  Filmen vann även priset för bästa familjefilm av Young Artist Awards!

Annonser

3 kommentarer

Filed under Fantasy, Komedi

3 responses to “#14 BeetleJucie

  1. Debutfilm? Kom inte Pee-Wees stora äventyr flera år tidigare än den här? För att inte nämna alla producerade kortfilmer? (Vincent)

  2. Hampus

    Sjukt bra musik i den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s