#16 Into The Wild


Dagens tips är Sean Penn‘s underbart vackra Into the Wild.

Den är baserad på en sann historia om topstudenten Christopher McCandless (Emile Hirsch) som kommer från en rik familj men lämnar alla sina ägodelar och sin familj bakom sig för att ge sig iväg mot Alaska för att leva i vildmarken och verkligen förstå och uppskatta naturen omkring sig. Han drivs av sin övertygelse att livet är mer än relationer, ägodelar och måsten och att människan glömt bort vad hon var menad till. Denna film handlar om hans fantastiska resa genom Amerika, människorna han träffar och allt han lär sig. I filmen medverkar bland annat Vince Vaughn, Kristen Stewart och Hal Holbrook.

Emma Kitty Wahlgren

Genre: Äventyr/Biografi/Drama
Regissör: Sean Penn
Utgivningsår: 2007
Produktionsland: USA
Längd: 148 min
Priser: Environmental media awards – Feature Film, Golden Globe – Best Original Song, WGA awards – Best adapted screenplay, tillsammans med ytterligare 10 priser och 36 nomineringar. Även nominerad för två Oscars.

Annonser

13 kommentarer

Filed under Äventyr, Drama

13 responses to “#16 Into The Wild

 1. Är det bara jag som blev lite besviken på filmen som helhet? Den är ju snygg som tusan och det är trevligt med Eddie Vedder på sång, men jag måste erkänna att jag blev något uttråkad också. Lite för mycket av det goda, om man nu kan säga så! Dock en film som man väl ”ska gilla”.

 2. Ida

  Jag tycker denna film är helt fantastisk, ger mig frihetskänslor!

 3. socialasituationer

  Det är så synd att Emile Hirsch var en så utmärkt barnskådespelare, men aldrig var med något bra. Han hade tex passat mycket bättre i re:maken av karate kid som yngre version, än vad Will Smiths son har.

 4. Den här är riktigt riktigt fin!

 5. Linnea

  Åh jag såg den här nyligen, och fick önskade mig den i julklapp. Den är underbar!
  Emile Hirsh är så otroligt duktig att när man tror att man tror att man ser brister i hans skådespel inser man sedan att det är brister i karaktären han spelar, för att han LEVER karaktären.
  Jag älskar honom som skådespelare och jag älskar denna vackra film!

 6. N

  Helt underbar film! En av favoriterna, helt klart.

 7. Grym film! Men lite för mycket av det goda än av det sanna.

 8. Exakt. Det är en film. Ingen dokumentär 😉

 9. Jag älskar Into the Wild! Det är en sådan film där allt faller på plats de sista sekunderna (när fotot visas), och jag gillar såna filmer!

 10. Dallih

  Hrmf, jag är lite ambivalent gällande Into the wild. Jag har kanske inte smällt den ännu.. Men jag är klart övertygad över berättelsen som återberättas och filosofin som den är byggd på. Och jag tror nog att det är just frågan som väcks i filmen/berättelsen om människans sanna existens, illusionerna vi lever i och alla socialt konstutrerade absurdheter som gör att jag gillar den.

 11. Karolina

  Helt underbar film! Hade inte så stora förväntningar på den i början, men gud vad jag blev förvånad! Helt underbar story och sen att få veta att det faktiskt hänt på riktigt… Jag brukar inte gråta till filmer, men tårarna bara rann i slutet av den här. Helt fantastisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s