#25 Ice Age


När Ice Age kom 2002 så var jag 11 år, perfekt ålder för den filmen kändes det som. Sist jag såg den var nog i somras, den var lika rolig då, fast jag skrattade vid andra tillfällen än jag gjorde i biografen sju år tidigare. De är få filmer som passar alla åldrar, men det gör faktiskt denna.

I filmen är det är tidig istid och sengångaren Sid (John Leguizamo/Robert Gustafsson) hittar ett spädbarn. Han träffar tigern Diego (Denis Leary/Loa Falkman) och mammuten Manny (Ray Romano/Björn Granath) och tillsammans ska de föra barnet till dess föräldrar.

Under hela filmen får vi dessutom följa det lite smått underliga djuren Scrat, som försöker få tag i det ekollon han ska leva på under hela istiden.

Hampus Algotsson

Genre: Komedi, Animerad, Familjefilm
Regissör: Chris Wedge
Utgivningsår: 2002
Produktionsland: USA
Längd: 81 min
Prisbelöningar: BMI Film Music Award, Bogey Award in Platin (Tyskland), Silver Ribbon hos Italian National Syndicate of Film Journalists, Kansas City Film Critics Circle Awards.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Animerad, Familjefilm, Komedi

2 responses to “#25 Ice Age

  1. Mathias

    Helt underbar, är lite besviken över att de ens gjorde en tvåa och trea, de är så hemskt dåliga. Ice Age är i alla fall om istiden och allting är ju någorlunda verkligt. 2 och 3 är bara barnsliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s