#42 Monty Python and the Holy Grail


Detta är en av de roligaste filmerna som någonsin gjorts och gillar man inte den kan man dra åt pipsvängen! Nej, men allvarligt. Jag skrattar bara jag tänker på den.

Monty Python and the Holy Grail är en underbart fjantig och tidlös komedi om Kung Arthurs och riddarna kring det runda bordets sökande efter en helig graal. Med på resan är ”Sir Galahad the pure, Sir Lancelot the brave, the quiet Sir Bedevere, and Sir Robin the Not-Quite-So-Brave-as-Sir Lancelot”.

Under resans gång stöter de på de mest underliga, galna och idiotiska karaktärer och för att vara ärlig så är den ganska rörig och tokig men på ett bra sätt. De rider till exempel inte på hästar utan simulerar detta istället med att trava fram och låta en tjänare klappra med en kokosnöt bakom dom vilket ser helt urlöjligt ut men ändå är ett charmigt inslag i filmen.
Detta är enligt mig, och många andra, Monty Python-gängets bästa film. Terry Gilliams animeringar är utomordentliga och mixar riktigt bra med filmens udda, men lättsmälta komik.

Tänker inte säga mer om den nu för den får tala för sig själv. Men rekomenderar den starkt som till exempel bakis-film! Eller när som helst!

Emma Kitty Wahlgren

Originaltitel: Monty Python and the Holy Grail
Genre: Komedi, Äventyr
Regissör: Terry Gilliam, Terry Jones
Utgivningsår: 1975
Produktionsland: UK
Längd: 91 min

Annonser

3 kommentarer

Filed under Äventyr, Komedi

3 responses to “#42 Monty Python and the Holy Grail

  1. En av filmerna ni måste tipsa om är La Vita e Bella (Livet är underbart). Filmen är den bästa som gjorts under hela 1900- och 2000-talet!

  2. Måste vara världens bästa film. Minst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s