#46 The Day After Tomorrow


Jag är väldigt engagerad i miljö- och klimatfrågor och tack vare att jag berättade det kommer kommentarsfältet inte handla om filmen i fråga, utan hurvida människan påverkar klimatet eller inte, men strunt samma. Detta är en film som handlar om vad som kan hända om vi fortsätter misshandla om klimatet som vi gör idag.

I USA skulle det till exempel kunna bli snöstorm, som leder till en ny istid över hela Kanada och halva USA, vilket är vad som händer i filmen. Man får samtidigt följa en far-och-son-relation mellan klimatologen Jack Hall (Dennis Quaid) och hans son Sam (Jake Gyllenhaal) som befinner sig allt för långt norr ut samtidigt som graderna snabbt sjunker.

Det är en väldigt välgjord film som alla borde se.

Hampus Algotsson

Genre: Action, thriller, äventyr
Regissör:
Roland Emmerich
Utgivningsår:
2004
Produktionsland: USA
Längd: 124 min
Prisbelöningar: BAFTA Film Award for Best Achievement in Special Visual Effects, BMI Film Music Award, MTV Movie Award for Best Action Sequence, VES Award for Best Single Visual Effect of the Year.

Annonser

11 kommentarer

Filed under Action, Äventyr, Thriller

11 responses to “#46 The Day After Tomorrow

 1. socialasituationer

  ”Detta är en film som handlar om vad som kan hända om vi fortsätter misshandla om klimatet som vi gör idag.”

  Hahaha. Eller så är det klichéeartad skit.

  • Hampus

   Givetvis är den det, men den är sjukt bra ändå 😉

   • Haha håller med om att ”Day After Tomorrow” är en riktigt bra film faktiskt. Tycker den blev underskattad faktiskt, jag vet mycket om film och älskar se ovanliga filmer men denna hollywood filmen kan jag tåla eftersom den är jäkligt bra helt enkelt! 🙂

 2. Bill & Oscar

  Skulle troligen vara med på listan över filmer man aldrig,aldrig,aldrig,aldrig borde se. Roland Emmerich tyckte förmodligen själv till-och-med att filmen sög anus eftersom att han gjorde en exakt likadan(2012) som sög lika hårt som den första. Man kan ju kolla hans andra ”klockrena” filmer (10,000 BC och Godzilla,typ) PEACE!

  • Hampus

   Hahaha! ”Roland Emmerich tyckte förmodligen själv till-och-med att filmen sög anus eftersom att han gjorde en exakt likadan(2012) som sög lika hårt som den första”. Hänger inte riktigt med i hur du tänker. Han tyckte hans film var dålig, så då gjorde han en lika dålig till?

 3. Emmerichs tanke var nog inte miljön i första hand. Efter att ha ödelagt New York med både utomjordingar och en muterad jätteödla var miljön nästa grej som var inne. Att sända iväg en knippe talibaner hade väl blivit för magstarkt…

  Det fanns visserligen en tanke på att i filmen presentera hur katastrofen skulle uppstå, men det var för invecklat och publiken skulle tröttna. Fullt acceptabel anledning enligt mig.

  Trots att filmen ständigt sågas sönder och samman, tycker jag ändå att den är okej. Visst, klimatkatastroferna som filmen vill visa upp är fullständigt banala. Och visst, det är kanske än mer banalt att Gyllenhaal & co är de princip enda överlevande på norra halvklotet och att Quaid skidar från Washington D.C. till N.Y. snabbare än Haile Gebrselassie hade sprungit samma sträcka i perfekta förhållanden, men det är ju underhållning.

  Inte en av 365 filmer man måste se innan man avlider, men en helt okej film en slapp söndagkväll.

 4. Hampus

  Givetvis måste man ha sett en katastroffilm, och när man gör det kan man passa på att se en välgjord sådan, så som The Day After Tomorrow.

 5. Jag började nästan gråta första gången jag såg den här filmen för jag blev så rädd att det skulle inträffa, haha. Men ja, man vet ju aldrig faktiskt… Dock en väldigt bra film som får en att tänka till.

 6. BS

  Jag tror att människan har påverkat klimathotet… men frågan är nu om det är överdrivet förstorat i media eller inte.
  Kan verkligen klimatförändringarna leda till människans undergång?

  Jag tror inte det.

  • Hampus

   Visst har media kanske överdrivit det, det är sånt de gör för att sälja. Men jag tror att stora delar av jorden kan bli obeboeliga om vi inte skärper oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s