#60 Moon


Moon är enligt mig en av de bästa filmerna 2009. Will Smith kan slänga sig i väggen med sin ensamhetsskildring i I Am Legend, för Sam Rockwell är oslagbar i den kategorin.

Filmen handlar om Sam Bell (Sam Rockwell) om skrivit upp sig på ett tre-årskontrakt för Lunar Industries. Under hela kontraktets verkan är han den enda anställda på deras månstation. Hans jobb är att sköta maskinerna som ”skördar” och skickar helium-3 (som används som bränsle)  till jorden. Hans enda kamrat direkta kommunikation är roboten Gerty ( Kevin Spacey) som har som uppgift att hjälpa honom med diverse vardagliga saker och se till att han har det bra.
Utan direkt mänsklig kontakt under tre år börjar han i slutet av sitt kontrakt att hallucinera och bli smått galen pga isoleringen. Två veckor innan sin hemfärd råkar han ut för en olycka när han skördar. Han vaknar senare upp på rymdstationen igen med Gerty som berättar för honom att ett speciellt team är påväg till månstationen för att städa upp resterna av olyckan. Men allt är inte som det verkar och Sam upptäcker snart att han inte är helt ensam. Något helt annat pågår än vad som förtrotts honom.

Emma Kitty Wahlgren

Originaltitel: Moon
Genre: Drama, Mysterium, Sci-Fi, Thriller
Regissör:
Duncan Jones
Utgivningsår:
2009
Produktionsland:
UK
Längd:
97 min
Prisbelöningar: BAFTA Film Award – Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer. Golden Athena. British Independent Film Award. m.fl.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Drama, Science fiction, Thriller

3 responses to “#60 Moon

  1. Hampus

    Låter som att den är lite inspirerad av Kubricks 2001 – A Space Odyssey?

    för övrigt är Im a legend från 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s