#70 Shaun of the dead


Denna vecka har vi vår första temavecka på 365 filmer. Under de närmsta sju dagarna kommer vi tipsa sju parodier/satirer. Titta och njut.

För alla som, precis som jag, är eller har varit smått besatta av zombiefilm så är detta ett riktigt guldkorn. Och enligt mig är det en strålande parodi på allt i den genren.

Shaun of the dead handlar om Shaun (Simon Pegg) en kille utan några riktiga ambitioner i livet. Han har ett uselt jobb där ingen tar honom seriöst, en flickvän som han försummar och han bor med sin vän Ed (Nick Frost), som minst sagt är en slusk. När Shaun blir dumpad av flickvännen Liz svär han att förändra sitt liv, och rycka upp sig själv. Men plötsligt finner han sig mitt i vad som verkar vara ”Zombie apocalypse” i London, och de levande döda tycks otaliga till antalet så tvingas Shaun att ta kontroll och ge sig ut för att rädda de han älskar och överleva. Shaun och Ed plöjer sig tillsammans genom zombie efter zombie för att hinna rädda Shauns mamma och flickvän i tid.

Med denna beskrivningen låter det som en helt vanlig zombiefilm, och det hade det också varit om inte den översköna humorn, som genomsyrar filmen, hade varit där. En härligt elak och genomrolig film!

Emma Kitty Wahlgren

Alternativ titel: Shaun of the dead
Genre: Komedi, Skräck
Regissörer: Edgar Wright
Utgivningsår: 2004
Produktionsland: UK
Längd: 99 min
Prisbelöningar: Saturn award – Best Horror film. Bam Stoker Award – Best Screenplay. British indipendent film award – Best Screenplay. Empire Award – Best British Film. M.fl.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Action, Komedi, Skräck

3 responses to “#70 Shaun of the dead

  1. sophia

    *måste ladda ner*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s