#72 Kung Fu Hustle


Denna vecka har vi vår första temavecka på 365 filmer. Under de närmsta sju dagarna kommer vi tipsa sju parodier/satirer. Titta och njut.

Alltså denna filmen är helt underbar! Kanske inte en ”parodi” i den bemärkelsen som många tänker. Men för mig så är detta en allmän parodi på många kampsportsfilmer just på grund utav att den är så sjukt överdriven, och tar verkligen genren till en löjlig överdrift. Lite på de sättet som Crank gör med Action-genren. Men den är ändå en sjukt bra film, och alla ni som tycker om att kolla på Kung fu filmer MÅSTE ha sett denna innan man dör!

Kung Fu Hustle handlar om en stad på 1940 talet där en ”maffia/gäng” som går under namnet Yxgänget härjar. De kontrollerar i stort sett hela staden och de som sätter sig upp mot dem blir mördade eller halvt ihjälslagna! Den enda biten av staden som de inte kontrollerar ’r ett litet fattigt område som kallas för ”svinstian” detta enbart för de är för fattiga för att kunna betala för ”beskyddning” av gänget. Men sen en dag händer en sak som får Yxgänget att fokusera på även detta område, men de visar sig att invånarna är olika typer utav Kung fu mästare vilket gör det hela mycket intressantare

Jonatan Fiberg

Orginaltitel: Kung fu Hustle
Genre:
Action, Komedi, Fantasy
Regissör:
Stephen Chow
Utgivningsår:
2005
Produktionsland:
Kina
Längd:
95 min
Prisbelöningar:
BSFC award, Critics Choice Award, FFCC award samt Sierra Award för bästa utländska film.  Stephen Chow vann även både Golden Horse Award samt Silver Scream Award för bästa regissör. Kul att nämna är att han även var nominerad som bästa skådespelare (han spelade även med i filmen). Filmen vunnit  13 andra utmärkelser ibland annat bästa specialeffekter, bästa ljudeffekter bästa koreografi samt mycket mer.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Action, Fantasy, Komedi

2 responses to “#72 Kung Fu Hustle

  1. socialasituationer

    ah, såg den på bio. Positivt överraskad. Sjukt fin.

  2. Inte den mest givna filmen, men ett mycket bra beslut att ta med den på listan.

    /Spikhen
    http://www.spikhenbloggar.se – Film och TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s