#82 Prozac Nation


Detta är en film som berör ett känsligt, men också mycket vanligt problem bland människor i västvärlden. Nämligen deprission och anti-depressiva medel.

Prozac Nation handlar om en ung flicka, Elizabeth ”Lizzie” Wurtzel (Christina Ricci) som blir intagen på Harvard tack vare ett stipendium i journalistik.  Lizzie är uppfostrad av sin frånskilda mamma (Jessica Lange)sen hon var 2 år gammal men saknar sin pappa väldigt mycket.  Efter en tid på skolan blir  hennes artikel i den lokala tidningen Crimson Newspaper prisbelönad utav Rollin Stone Magazine.  Men hennes tid på universitetet blir inte helt och hållet den dröm hon förväntat sig. Efter en tid kör hon ner sig både sex och droger och hennes inre stridigheter och deprission bara växer till den gräns att hon tillslut skadar sina närstående. Lizzies mor skickar henne till en dyr psykiatriker, trots sin ekonomiska situation, där Lizzie långsamt lär sig att anpassa sig till ett verkligt liv.

Denna film berör mig personligen, då den handlar om något som anses vara mycket fult i samhället trots att det drabbar många. Den är också mycket ärlig i sitt porträtt av en värld där anti-depressiva medel flödar bland människor som mintpastiller. Helt klart sevärd! Förutom Christina Ricci i rollistan så har vi Jason Biggs, Anne Heche och Jonathan Rhys Meyers.

Emma Kitty Wahlgren

Orginaltitel: Prozac Nation
Genre: Drama
Regissör: Erik Skjoldbjærg
Utgivningsår: 2001
Produktionsland: USA, Tyskland
Längd: 95 min

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Drama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s