#85 Plötsligt i Vinslöv


Idag, mina vänner, blir det dokumentär igen. Jag har ingen aning om hur stor denna film egentligen är, men här hemma i nordöstra Skåne känner alla till den och så gott som alla har sett den. Jag är inte så förtjust i lyteskomik, men i det här fallet är det okey, främst då de medverkande själv tycker det är roligt. Plötsligt i Vinslöv gick på SVT för ett par år sedan och var tänkt att bli en skildring av hur det är att leva i en håla. Nu var alla de som Jenny Bergman och Malin Skjöld intervjuade så pass speciella att de nog inte är representativa för varken Vinslövbor eller några andra som bor på den svenska landsbygden.

I filmen för vi möta Holger och hans vän John. Holger är en väldigt speciell man som är sjukpensionerad och bor ihop med sin papegoja. Kjell är europamästare i bangolf (vilket absolut inte får kallas för minigolf). Anders är en emtremt nördig bangolfspelare som drar psykologiska paraleller mellan att spela bangolf och tillaga flintastek.

I filmen råder det lite mindre konflikter mellan konsthallen och bangolfföreningen. De delar byggnad och nu finns det tankar om en renovering, frågan är bara om båda parterna kan komma överrens.

Filmen bjuder på många skratt, samtidigt som den känns ganska seriös. I dess fotspår har föreningen Vinslöv – Plötsligt en förening startat. En förening vars budskap är att man ska våga vara sig själv.

Hampus Algotsson

Orginaltitel: Plötsligt i Vinslöv
Genre: Dokumentär
Regissörer: Jenny Bergman och Malin Sköld
Utgivningsår: 2001
Produktionsland: Sverige
Längd: 50 min

Annonser

1 kommentar

Filed under Dokumentär

One response to “#85 Plötsligt i Vinslöv

  1. Moa

    Det är så roligt med den här dokumentären… För det första känner jag Jenny som gjort filmen, och brukar passa hennes dotter. Och dessutom så är det så att min mormors utställning är med i bakgrunden i konsthallen, något som ingen visste om förrän filmen kom… Ibland är världen liten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s