#86 In the Loop


Detta var den första filmen jag gick på efter blivit medlem i Kristianstad filmstudio och snacka om att börja bra. Direkt efteråt kändes det som att det var en bra film, men inte mer än så. Några dagar (och några filmer) senare så var det fortfarande denna film som fastnat i tankarna. Ju mer tiden gick, ju bättre blev den.

In the Loop handlar om den lite småkorkade, brittiska ministern Simon Foster som säger att han tror att ett krig mot mellanöstern är oundvikligt, vilket givetvis media tycker är stort. Regeringens rådgivare, Malcolm Tucker, blir förbannad över den korkade kommentaren samtidigt som Foster blir inbjuden till ett möte med den hemliga krigskommittén i USA. 

Alla som har sett the Office kommer känna igen fotot, då det är samma skakiga handkameror. Språket i filmen är inte så rumsrent och ordet fuck lär förkomma ett par hundra gånger i filmen. 

Hampus Algotsson

Orginaltitel: In the Loop
Genre: Komedi
Regissör: Armando Iannucci 
Utgivningsår: 2009
Produktionsland: Storbritannien
Längd: 106 min
Prisbelöningar: British Independent Film Award, Evening Standard British Film Award, ALFS Award och NYFCC Award för bästa manus. Den var även Oscarsnominerad för bästa manus.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Komedi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s