#110 Men in black


En riktig klassiker för mig, det är så länge sedan jag såg den första gången att jag inte ens minns vad jag tyckte om den. Utöver en klassisker så är det även den bästa filmen som Will Smith varit med i, men det kanske inte är en så svår match. I den andra huvudrollen ser vi Tommy Lee Jones, som på tal om ingenting var rumskompis med Al Gore när de studerade på Harvard.

Men in black är en amerikansk Sci-Fi/komedi från 1997 och är baserad på en konspirationsteori som går ut på att det finns en superhemlig organisation i USA som tar emot utomjordningar och ger dem ett hem på jorden (eller nja, egentligen är den baserad på en serie av Lowell Cunningham, men jag tycker det är kul med filmer som rent teoretiskt skulle kunna vara på riktigt).

I filmen kommer det en utomjording till jorden på jakt efter ett smycke, som en annan utomjording tänker göra allt för att skydda, även om det skulle betyda att några planeter måste förgöras. Det är då MIB-agenterna J och K (Smith och Jones) kommer in i bilden, de måste rädda planeten.

Hampus Algotsson

Originaltitel: Men in black
Genre: Science fiction, komedi, action
Regissör: Barry Sonnenfeld
Utgivningsår: 1997
Produktionsland: USA
Längd: 98 min
Prisbelöningar: Oscar för bästa makeup, ASCAP Award för bästa sång från film, Saturn Award för bästa musik, bästa Sci-Fi-film och bästa skådespelare i biroll (Vincent D’Onofrio), BMI Film Music Award, Blockbuster Entertainment Award för bästa skådespelare – Sci-Fi (Will Smith) och bästa soundtrack, Bogey Award, Box Office Award, Empire Award för bästa film, Golden Screen och Golden Screen with 1 star, Grammy för bästa instrumentala komposition skriven för en film eller TV, Blimp Award för bästa skådespelare på film (Will Smith), MTV Movie Award för bästa fight och bästa musik, Readers’ Choice Award för bästa utländska film och Golden Satellite Award för bästa film – animerad eller blandat.

Annonser

1 kommentar

Filed under Action, Komedi, Science fiction

One response to “#110 Men in black

  1. Sockna

    Suverän film som håller än idag. Även tvåan är bra då de vänt på rollernas förhållande till varandra i den, vilket gör att den känns fräsch. Tony Shalhoub som panthandlaren Jeebs har fått en större plats i tvåan som han förvaltar utmärkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s