#112 Things we lost in the fire


Ytterligare en av de filmer jag hittat billigt när jag shoppat film på nätet och som visat sig vara bra. I filmen ser vi två riktigt bra skådespelare, dels har vi Benicio Del Toro (från bland annat Fear and Loathing in Las Vegas) som har huvudrollen i filmen och sedan har vi även Omar Benson Miller (bla CSI Miami), som man sett allt för lite med, men som jag tror kommer kunna få fler stora roller i framtiden.

Things we lost in the fire handlar om paret Audrey och Brian Burke (Halle Berry och David Duchovny) som varit lyckligt gifta i 11 år och har två barn tillsammans. De har verkligen lyckats förmedla deras kärlek genom filmen, de är lite sådär overkligt Hollywood-lyckliga, fast på ett bra sätt. En dag ringer det på dörren när bara Audrey är hemma och hon möts av två poliser som berättar att Brian blivit mördad då han försökt hjälpa en kvinna som blivit misshandlad av sin man.

Audrey blir givetvis förkrossad och hon bjuder in Brians heroinmissbrukande barndomsvän Jerry Sunborne (Benicio del Toro) att bo i hennes garage. Att komma ifrån sin lilla etta och faktiskt bo med andra människor hjälper Jerry i kampen mot sitt beroende, men det är fortfarande svårt. Han kommer väldigt bra överrens med Burkes båda barn, men stämningen mellan Jerry och Audrey är dock väldigt spänd.

Detta är en typsikt sådan film som jag inte trodde jag skulle tycka om, men den är väldigt vacker.

Hampus Algotsson

Originaltitel: Things we lost in the fire
Genre:
Drama
Regissör:
Susanne Bier
Utgivningsår:
2008
Produktionsland:
USA/Storbritannien
Längd:
118 min
Prisbelöningar:
Desert Palm Achievement Award och Young Artist Award för bästa prestation av en ung skådespelare 10 år eller yngre (Micah Berry).

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Drama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s