#123 How I Met Your Mother


Denna vecka har vi på 365 filmer du borde se vår andra temavecka, vi kommer tipsa om bra TV-serier. Välkommen till 7 TV-serier du borde se.

How I Met Your Mother är en helt genomskön och originell sitcom som startade 2005. Grundstoryn för serien går ut på att våran huvudkaraktär, Ted Mosby, berättar för sina barn om sin ungdom, sitt sökande efter kärlek och hur han tillslut träffade deras mor. Avsnitten är ganska så oberoende av varandra, men där finns alltid en tunn röd tråd och genom serien följs vi av en berättare som presenterar varje avsnitt som ett steg närmare poängen; nämligen hur han träffade deras mor.

Varje avsnitt får de en att tro att man bara är en liten bit ifrån det stora avslöjandet, men 5 år har snart gått och det börjar knappt brännas, skulle jag tro. Det är iaf en i mitt tycke helt genialisk serie med skämt som ligger väldigt mycket i tiden, stor originalitet och påhittighet, och en hel del återkommande klassiker genom seriens gång. Denna serie har smittat en hel generation med en helt ny jargong, mycket till förtjänst av seriens ”egentliga” huvudkaraktär, Barney Stinson. Men alla karaktärerna är var och en mycket älskvärda och speciella. Detta är en serie som bara blir bättre och bättre med tiden. Har även kallats den nya generationens ”Vänner”.

Emma Kitty Wahlgren

Originaltitel: How I Met Your Mother
Genre:
Komedi, Romantik
Skapare: Carter BaysCraig Thomas
Debut:
2005
Produktionsland: USA
Längd:
25 min
Prisbelöningar: ALMA Award – Outstanding Writing for a Television Series. Emmy 2009- Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series, Emmy 2008 – Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series, Emmy 2007 – Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series, Emmy 2006 -Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series.


Annonser

3 kommentarer

Filed under Komedi, Romantik, TV-serie

3 responses to “#123 How I Met Your Mother

 1. fau

  jag håller inte med om att serien blir bättre hela tiden. den var bra fram till slutet av säsong 3, sen blev robin en slampa, lily blev en skitjobbig moralkärring och barney börjar bli uttjatad.

 2. Althéa

  Breaking Bad
  Weeds
  House
  Californication
  Dexter
  The Mentalist
  Futurama
  South Park
  Hung
  Anders och Måns
  Family Guy
  Kvarteret Skatan
  My Name Is Earl
  Skins
  That 70’s Show
  Freaks and Geeks
  The Big Bang Theory

  Har du inte med någon utav dessa slår jag dig!

  • Hampus

   Det finns sjukt många TV-serier som jag skulle vilja tipsa om, men vi har bara sju dagar. Får se om någon av dem kommer 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s