#124 Dexter


Denna vecka har vi på 365 filmer du borde se vår andra temavecka, vi kommer tipsa om bra TV-serier. Välkommen till 7 TV-serier du borde se.

Dexter är en serie baserad på Jeff Lindsays bok Darkly Dreaming Dexter och handlar om Dexter Morgan (Michael C. Hall), en sedan 3-årsåldern föräldralös och traumatiserad person som på dagen arbetar som kriminaltekniker (blodanalytiker) på Miami Metro och lever ett liv som en helt vanlig gentleman med sin flickvän Rita (Julie Benz) och hennes barn. Men på nätterna lever han ut sitt sanna jag då han söker upp pedofiler, våldtäcktsmän och seriemördare som han brutalt mördar och städar bort ifrån jordens yta. Samtidigt som han får utlopp för sin blodtörst och kan släppa lös monstret inom sig så ser han det som att han gör samhället en tjänst, då han har valt att endast ge sig på de som, enligt honom, förtjänar att dö, och att aldrig röra en oskyldig. På grund av den grova traumatisering han utsattes för vid tidig ålder känner han varken ångerkänslor eller dåligt samvete och har knappt någon empatisk förmåga, men tack vare sin fosterpappa Harry (James Remar) har han tränats att spela en roll som en helt normal, social ung man och lyckas på så sätt leva sitt dubbelliv.

Detta är en fantastiskt spännande och blodig serie som får moraltanten inom en att vittra sönder i förtvivlade försök att ta ställning till huvudkaraktärens blodiga handlingar. På ett mycket skickligt vis har författaren tagit en annars oförlåtlig syndare och gjort honom till en omtyckt karaktär som man genom seriens gång sympatiserar med mer och mer. Som att göra sockervadd av taggtråd har man gjort en hjälte utav ett monster och förutom den otroligt spännande storyn i serien så är fotot något alldeles extra i mitt tycke. En mycket nyskapande och originell serie. Även böckerna är mycket angenäma!

Emma Kitty Wahlgren

Originaltitel: Dexter
Genre:
Crime, Drama, Mysterium, Thriller
Debut:
2006
Produktionsland:
USA
Längd:
60 min
Prisbelöningar:
Golden Globe – Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television John Lithgow, Best Performance by an Actor in a Television Series – Drama Michael C. Hall. EmmyOutstanding Main Title Design, Outstanding Single Camera Picture Editing for a Drama Series.
Saturn Award – Best Guest Starring Role In TV-series Jimmy Smits, Best Supporting Actress in Television Jennifer Carpenter, Best Syndicated/Cable Television Series, Best Actor in a Television Program Michael C. Hall m.fl.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Drama, Thriller, TV-serie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s