#126 South Park


Denna vecka har vi på 365 filmer du borde se vår andra temavecka, vi kommer tipsa om bra TV-serier. Välkommen till 7 TV-serier du borde se.

Alltså South Park, jag tror helt ärligt inte det finns något mer genialiskt i hela världen. South Park har verkligen allt och är inte för inte kallat ett antal gånger i media för USA:s samvete. South Park har inga gränser och många kändisar och företag har försökt stämma dem. Nu senast kan man se att deras 200 avsnitt inte sändes i Sverige på grund utav att de blivigt hotade av islamska grupper då de avbildade Mohammed i avsnittet vilket är strikt förbjudet som vi alla vet.

Serien är nu inne på sin fjortonde säsong och skaparna Trey Parker och Matt Stone har fortfarande kontrakt till ytterliggare en säsong. Det som jag älskar med South Park är att de verkligen inte gör så många avsnitt i förtid utan gör de ganska så löpande. Genom att de har detta systemet så kan de göra avsnitt där de tar upp händelser som är aktuella och gör narr av. Tillexempel så handlade deras första avsnitt på säsong 14 som gick för ca 8 veckor sen om Tiger Woods otrohetsaffär och de drev om detta till det yttersta. Vilket även satte igång rykten om att EA skulle stämma dem.

Oj jag insåg dock att jag inte presenterat serien. Men South Park utspelar sig i en liten stad (South Park) som ligger i Colorado (USA). I denna stad är det alltid något som händer, de fyra huvudkaraktärerna Kyle Broflovski, en omtänksam jude (som hatar Eric Cartman),  Stan Marsh, en vanlig pojke som är bästa vän med Kyle (och hatar Eric Cartman), Kenny McCormick en snäll pojke med fattiga föräldrar som har en viss fallenhet för att dö (samt hatar Eric Carman) och slutligen då Eric Cartman en nazistisk pojke som är allmänt manipulativ, korkad och tror att alla älskar honom. Dessa tillsammans med deras stad råkar alltid ut för en massa konstigheter som de tvingas ta sig igenom. South Park är animerad men animerad på så sätt att de ser ut som de själva har klippt och klistrat med gubbarna, vilket är South Parks säregna stil.

Jonatan Friberg

Genre: Komedi, Animerad, Fantasy
Premiärår:
1997
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 202
Prisbelöningar: Sitcom Primetime Teleplay Competition Award, CableACE award för animerad serie, Emmy (2007-2009) samt Emmy (2005) för samma som ovanstående, Peabody Award samt NOVA award för bästa lovande producenter (Matt Stone, Trey Parker)

Annonser

1 kommentar

Filed under Animerad, Fantasy, Komedi, Satir, TV-serie

One response to “#126 South Park

  1. Pingback: #… The Aristocrats « 365 filmer du borde se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s