#128 Flight of the Conchords


Denna vecka har vi på 365 filmer du borde se vår andra temavecka, vi kommer tipsa om bra TV-serier. Välkommen till 7 TV-serier du borde se.

Flight of the Conchords är en TV-serie om en duo med samma namn, bestående av Bret McKenzie och Jemaine Clement. De beskriver sig själva som ”Formerly New Zealand’s fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo”, ett av banden som gått om dem är Like of the Conchords, ett tribute band vars covers är bättre än deras original. Sanningshalten i det är troligtvis inte enorm, med tanke på att det inte tog många minuter innan hela deras Europaturné, som är just nu, blev utsåld.

Jag stötte på TV-serien första gången på youtube, då Emma (som också skriver här) skickade en länk. Sedan dess har jag sett båda säsongerna ett par gånger och lyssnat på deras skivor ett oräkneligt antal gånger. Serien handlar som sagt om nyzeeländska Bret och Jemaine, som har ett band och försöker göra succé i USA, det går sådär. Efter ungefär ett år i New York som illegala invandrare så har de en manager, Murray Hewitt (Rhys Darby), som egentligen är nyzeeländsk konsulat, men som ändå hjälper dem på arbetstid, en amerikansk vän, Dave (Arj Barker), som tror att han är gangster, men som egentligen bara är konstig och ett fan, Mel (Kristen Schaal) som är helt besatt av dem.

Lite kul är att de i TV-serien spelar sig själv, men ändå är raka motsaten till hur de är i verkligheten. I TV-serien är det ingen som känner till dem, i verkligheten säljs deras spelningar ut på några minuter. I TV-serien är de två omusikaliska och korkade töntar som helt saknar scennärvaro, i verkligheten är de extremt musikaliska, roliga och ja, galet bra helt enkelt.

De allra flesta av skådespelarna är egentligen ståuppare som nu gett sig ut i skådespelarbranschen. Det förkommer även en del gästskådespelare som man känner igen, bland annat Eliza Coupe och Aziz Ansari som spelar interns i åttonde och nionde säsongerna av Scrubs.

Flight of th Conchords förebilder är, enligt Bret i en amerikansk radiointervju, bland annat Bob Dylan och mupparna.

Dagens bonus: Dokumentär om TV-serien och duon på SVTplay (ligger uppe till och med 8 juni)

Hampus Algotsson

Originaltitel: The Flight of the Conchords
Genre: komedi, musik
Skapare: James Bobin, Jemaine Clement, Bret McKenzie
Debut: 2007
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 22 st
Prisbelöningar: Artios i kategorin Outstanding Achievement in Casting – Television Series – Comedy (Cindy Tolan), fem Emmy Awards för bland annat Outstanding Comedy Series, Outstanding Lead Actor in a Comedy Series (Jemaine Clement) och Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series (Half-Hour) and Animation.

Annonser

1 kommentar

Filed under Komedi, Musikal, TV-serie

One response to “#128 Flight of the Conchords

  1. Sofie

    Man kan se dem på TV-n också om man vill på svt 2 21.30 på onsdagar tror jag att det var. Fett bra! Jag såg serien första gången nu när jag var i USA. Har dock hört dem innan, trodde inte att de hade en serie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s