#133 Black sheep


På omslaget står det ”Årets sjukaste film” och jag kan inte komma på ett bättre sätt att beskriva den. Riktigt utflippad film.

Black Sheep handlar om ett syskonpar vars pappa har en gård med får. Den ena av dem har en naturbegåvning när det gäller att ta hand om får, medan den andra är aningen sämre på det. När pappan dör så får den duktiga fobi för får och lämnar därför gården.

Några år senare så återvänder han för att sälja sin del av gården till brodern, men då börjar det hända sjuka grejer. Ett virus har spridit sig bland fåren och de har plötsligt blivit människoätande.

Det är lite absurt att nyzeeländare gör en sådan här film, med tanke på att det enda som många tänker på när de hör Nya Zeeland är får. Om siffrorna på filmaffischen stämmer så finns det 10 gånger fler får där än människor.

Hampus Algotsson

Originaltitel: Black Sheep 
Genre:
Skräck, komedi
Regissör:
Jonathan King
Utgivningsår:
2007
Produktionsland:
Nya Zeeland
Längd:
87 min
Prisbelöningar:
Audience Award och Special Jury Prize på Gérardmer Film Festival, Audience Award på Neuchâtel International Fantasy Film Festival och New Zealand Film and TV Awards i kategorierna Achievement in Make-Up Design in Film och Achievement in Sound Design in Film.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Komedi, Skräck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s