#150 Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story


Jag har lite svårt att hålla reda på vad som händer i filmer och vad som händer i avsnitt i de fall då TV-serier blir film, det är likadant är som med till exempel Futurama och the Simpsons, så detta kan mer är en hyllning till Family Guy överlag än till denna filmen. Family Guy är så sjukt roligt, jag älskar alla oväntade och utdragna skämt som dyker upp i det. Ibland brukar jag och mina nördkompisar prata om att Steve Jobs borde helgonförklaras, men Seth MacFarlane är nog mer värd det egentligen.

Just denna filmen handlar främst om tre saker: Peter får jobb på TV-nyheterna under programpunkten ”What reallt grinds my gears”, Stewie går igenom en nära-döden-upplevelse och bestämmer sig för att bli snäll och Brian och Stewie åker till San Francisco där de träffar framtidan Stewie.

Filmens manus var från början tre avsnitt, Stewie B. Goode, Bango Was His Name, Oh!, och Stu and Stewie’s Excellent Adventure. Alla var skrivna av olika författare, men enligt ryktet ansågs de vara så flummig att någon kläckte idén att göra dem till en flummig långfilm istället. Det är inte mycket som hänger ihop i filmen, men den är sjukt rolig ändå!

Hampus Algotsson

Alternativ titel: Stewie Griffin: The Untold Story
Genre:
Animerad, komedi
Regissör:
Pete Michels och Peter Shin
Utgivningsår:
2005
Produktionsland: USA
Längd: 88 min
Prisbelöningar: C.A.S Award i kategorin Outstanding Achievement in Sound Mixing for DVD Original Programming 6ch DVDX Award i kategorierna Best Screenplay (for a DVD Premiere Movie) och Best Overall Movie, Animated DVD Premiere.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Animerad, Komedi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s