#151 Troll 2


Redaktionen fortsätter utökas och idag välkomnar vi Felix Nordh som kommer skriva här lite då och då.

Hur ska man börja berätta om den här filmen? Filmen har blivit utnämnd till den sämsta filmen någonsin, filmen har absolut inget med skräckfilmen Troll från 1986 att göra och den har fått en så stor kult förklaring att man bara inte får missa den.

Troll 2 skapades tack vare en uppsjö av Italienska regissörer som började göra inofficiella uppföljare till Amerikanska skräckfilmer. Evil Dead som hette La Casa i Italien fick 3 falska uppföljare och Zombie serien fick en hel drös med uppföljare under det alternativa namnet Zombi. Man trodde att det skulle dra in mer pengar om deras skitfilmer hade samma namn som de stora amerikanska fimserierna och det funkade till viss del. Detta skulle förståss inte vara lika lätt idag men det funkade då. En av regissörerna som var väldigt aktiv under den tiden var Claudio Fragasso som regisserade Zombi 3, La Casa 5 och en uppföljare till Terminator innan den riktiga Terminator 2 ens var påtänkt. Sen skapade han förståss Troll 2. Alla skådespelarna i filmen är amerikanska men hela filmteamet var italienskt så det uppstod säkerligen många kommunikations problem vid inspelningen av filmen då inte Claudio eller hans crew kunde särskillt mycket engelska.

Nog pratat om filmens historia. Filmen handlar om familjen Waits som har gått med i något utbytesprogram där de byter hus i en vecka med en familj på landet. Den lilla pojken Joshua får en varning från sin döda Morfar Seths spöke om att byn de ska åka till är en farlig plats och att han ska stoppa sina föräldrar. Självklart tror inte föräldrarna på honom och de åker ändå.

Filmen är en av de få filmer jag sett som är så dålig att den blir bra. De underbart löjliga replikerna som ”You can’t piss on hospitality! I won’t allow it! ” och ”Are you nuts? You tryin’ to turn me into a homo?”. De så kallade trollen i filmen ser bara dumma ut och sättet de dödar folk på är så patetiskt dåligt, ät grön mat och du blir ett träd som de sen kan äta upp. Filmen blir därav en komedi mer än en skräckfilm och man kan ha väldigt mycket kul med den här filmen. Det har i alla fall jag haft. Så bjud över några vänner och gör er redo på att dö av skratt.

Felix Nordh

Originaltitel: Troll 2
Genre:
Komedi, fantasy, skräck
Regissör:
Claudio Fragasso
Utgivningsår:
1990
Produktionsland:
Italien
Längd:
95 min

Annonser

4 kommentarer

Filed under Fantasy, Komedi, Skräck

4 responses to “#151 Troll 2

  1. Den är så jävla kass att den blir rolig.

  2. socialasituationer

    oooh myyy goooooooood!

  3. då är ju tipset den här dokumentären som handlar om just Troll 2: http://www.imdb.com/title/tt1144539/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s