#177 The Aristocrats


Jag fick i förra veckan förmånen att få tillgång till en betaversion av en ny filmtjänst, där man gratis kan se streamad film med reklam innan. Jag gick in och kikade, hade inte hunnit komma upp så många filmer ännu, men denna kollade jag på och det lär vara den mest vulgära film jag någonsin sett. Och det trots att det inte är något sex eller våld eller dylikt i filmen, bara folk som pratar.

Det är en dokumentär där ca 100 komiker pratar om samma skämt, och många av dem även drar sin version av det. Skämtet är ”The aristocrats”-skämtet som är så grovt att knappt någon komiker dragit det på scen, men de brukar däremot dra det back stage.

Skämtet handlar om någon, oftast en far eller en hel familj, som går in till en teateragent och berättar att de har en show som de skulle vilja åka på turné eller dylikt med. Teateragenten frågar vad det är de gör och då börjar den som berättar historia ta till det mest vidriga den kan komma på. De beskriver ofta extremt erotiska historier som brukar innehålla avföring och incest och tidelag och en massa annat hemskt. När hela historian är berättad så frågar teateragenten: ”Thats a hell of an act, but what do you call yourselves?”. Mannen svarar: ”The Aristocrats!”.

Tänk er då 89 minuter med komiker som berättar sina versioner då skämtet, spegelvända versioner av det och historier om det. Det är en riktigt sjuk film, men samtidigt väldigt roligt.

Till filmen har det även skapats en specialgjord South Park-sketch (#126) där Cartman berättar en version av skämtet, det kan ni se här. I filmen medverkar även en mängd komiker som jag inte känner till och en massa komiker som jag känner till, bland andra Eddie Izzard, Robin Williams, Jon Stewart, Chris Rock, Joe Franklin, Carrie Fisher och Whoopi Goldberg. Hela listan på komiker kan ni se här.

Hampus Algotsson

Originaltitel: The Aristocrats
Genre: Dokumentär, komedi
Regissör: Paul Provenza
Utgivningsår: 2005
Produktionsland: USA
Längd: 89 min

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Dokumentär, Komedi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s