#190 House of D


Jag vill börja med att, återigen, klargöra att Robin Williams är en fantastisk skådespelare. Här spelar han en seriös, men ändå en rolig, roll. Den förståndshandikappade mannen Pappass som är i 40-årsåldern och arbetar dels som vaktmästare på en skola där unga Tommy går, och dels arbetar han med att leverera kött till folk som beställt hemleverans. Ett jobb han delar med Tommy.

Tommy är den som står i fokus i filmen, han berättar nämligen om sin barndom för sin fru, som alltid trott att han är fransman, vilken han inte längre verkar vara.

Tommy har haft en svår uppväxt med en pappa som dog tidigt och en mamma som är överbeskyddande och väldigt mån om att Tommy ska få ett stipendium så att han kan plugga på college.

Tommy och Pappass är väldigt goda vänner och när Tommy skaffar flickvän så blir Pappass, som vill vara den som står Tommy närmst, väldigt ledsen. ”Tommy gillar inte flickor.” När Tommy lämnar skoldansen med Melissa utan att säga något till Pappass så slår något snett hos honom. Pappass går iväg och stjäl den cykel som de sparar till och det är då helevetet börjar.

Detta är en väldigt vacker film och stundtals även rolig. Så du, se den!

Hampus Algotsson

Originaltitel: House of D
Genre:
Drama
Regissör: David Duchovny
Utgivningsår: 2004
Produktionsland: USA
Längd: 97 min

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Drama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s