#210 Flickan från ovan


Peter Jackson känner jag främst för Sagan om ringen, King Kong och splatterfilmer som Braindead. Häromåret släppte han en ny film, som är en filmatisering av Alice Sebolds roman med samma namn, Flickan från ovan.

Jag blev lite förvånad över valet av genre. Peter Jackson som regissör för en dramafilm? Det blev dessutom en dramafilm som berör hur många genrer som helst, beroende på vilken scen man tänker på. Jag måste säga att han lyckas långt över förväntan. Detta är en otroligt vacker film med en egen teori om vad som händer efter döden.

Det är den 14-åriga Susie Salmon (Saoirse Ronan) som berättar sin historia. Om sin barndom och om sin vardag. En verklighet som väldigt snart når ett slut, nämligen den dag då hon blir mördad av en man i området. Hon berättar om när hon hamnar i världen mellan vår värld och andra sidan. Man får se hur hennes familj hittar olika sätt för att kunna leva vidare sina liv, men man får även följa mördaren.

Det är en helt fantastisk film med underbart skådespeleri, fint foto och starka känslor.

Hampus Algotsson

Originaltitel: The Lovely Bones
Genre: Drama, thriller, fantasy
Utgivningsår: 2009
Regissör: Peter Jackson
Produktionsländer: USA, Storbritannien, Nya Zeeland
Längd: 136 min
Prisbelöningar: Critics Choice Award för bästa unga skådespelare (Saoirse Ronan), DFWFCA Award för bästa scenografi, IFTA Award för bästa skådespelare i huvudroll (Saoirse Ronan), Sierra Awardi kategorin Youth in Film (Saoirse Ronan), PFCS Award i kategorin Best Performance by a Youth – Female (Saoirse Ronan) och Virtuoso Award.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Drama, Fantasy, Thriller

2 responses to “#210 Flickan från ovan

  1. Emma

    Förutom att denna filmen är extremt välgjord så sög den nåt enormt 😦

    • Nu tycker jag du är lite negativ. Men ja, storyn är inte så stark, men jag gillar det! Krävs inte mer än bra teknik för att imponera mig, läs senaste Avtryck ska du få höra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s