#213 Det våras för Dracula


Nu är det dags för Mel Brooks-filmen nummer sex här på bloggen (#24, #67, #134, #160 och #172). Jag har tidigare berättat om varför Mel Brooks filmer heter ”Det våras för …” i Sverige. Det beror på att man på den svenska filmmarknaden inte kan marknadsföra en regissör på samma sätt som i USA, där filmerna heter ”Mel Brooks …” istället. Det våras för kommer från Mel Brooks första film, The Producers, som tidigare hette Springtime for Hitler. Det våras för Dracula hette dock Dracula – död eller levande först, men i den nya DVD-utgåvan har den bytt namn och blivit en i ledet av Det våras för-filmerna.

Det är en parodi på Dracula-filmerna, främst Bram Stoker’s Dracula från 1992, men den har även referenser till flera andra Dracula-filmer. Kritikerna har inte tyckt om filmen. Den har fått mest skit och på Rotten Tomatoes har den bara fått 9 %, vilket är mindre än Saw 3D. Jag förstår det inte. Jag älskar den!

I filmen får vi se Greve Dracula (spelad av fantastiska Leslie Nielsen) åka till England för att dricka lite färskt blod. Han försöker och finna kärleken. Eftersom deras förhållande ska hålla väldigt länge, till evigheternas slut, så är det viktigt att välja rätt. Tyvärr är det lite svårt att hitta en kvinna som vill ha en 400 år gammal greve med fladdermuskropp.

Hampus Algotsson

Originaltitel: Dracula – dead and loving it
Genre: Komisk thriller
Utgivningsår: 1995
Regissör: Mel Brooks
Produktionsländer: USA och Frankrike
Längd: 87 min

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Komedi, Thriller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s