#218 Den enskilde medborgaren


Ganska tidigt i denna film går Claes Erikssons karaktär Olle Bergström in i en videobutik och ber att få hyra en film där det inte händer något. En film som handlar om en man som kommer hem från jobbet, tar det lugnt och inte blir mördad. Detta sätter prägel på hela filmen.

En enskilde medborgaren är Galenskaparnas senaste film som hade premiär 2006, åtta år efter deras näst senaste. Hela Galenskaparna och After Shave (utom Peter Rangmark såklart) är med i filmen och utöver dem ser vi även bland annat Birgitta Andersson, Dan Ekborg och Rachel Mohlin.

Det är en lugn, rolig och stundtals tragisk komedi med många välskrivna dialoger, som alltid när Claes Eriksson skriver. Filmen har undertiteln Hundra Ollar för en Stig och handlar om människors värde. Direktörerna på försäkringsbolaget Oden har nämligen förskingrat flera miljarder, detta samtidigt som lärarna och bröderna Olle och Morgan Bergström för nöja sig med varsin lärarlön. Och när någon förskingrar sådana summor så blir det alltid den enskilde medborgaren som får betala, så Morgan tar tag i saken. Han vill nämligen inte betala.

Hampus Algotsson

Originaltitel: Den enskilde medborgaren
Genre: Komedi
Utgivningsår: 2006
Regissör: Claes Eriksson
Produktionsland: Sverige
Längd: 104 min

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Komedi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s