#221 The Adjustment Bureau


Eftersom det på senaste tiden kommit ett flertal hypeade filmer så tänkte jag istället ta upp en ny film som vi inte har hört särskilt mycket om i media, nämligen The Adjustment Bureau, som faktist hör till en av de bästa filmerna jag sett i år. Filmen är löst baserat på boken med samma namn och är en sorts romantisk thriller.

I filmen så får vi följa den framgångsrike politikern David Norris(Matt Damon) som träffar ballerinan Elise Sellas(Emily Blunt) på kvällen efter förlorandet av sin valkampanj. Han baserar sitt tal på deras möte och vill gärna träffa henne igen. Detta ska dock inte hända enligt ödet, som i den här filmen står nedskrivet i en plan. Planen läses av såkallade änglar som gör att den följs till punkt och prick. När Davids ängel dock missköter sitt jobb så leder det till att paret träffas igen och på så sätt utvecklas nya känslor, samtidigt som de högre makterna, ”the adjustment bureau”, försöker städa upp efter sitt misstag.
Vi får i filmen följa personernas handlingar, vi får glädjas deras framgångar och sörja deras förluster och även tänka mycket själva. Vem är det egentligen som bestämmer vad som ska hända? Finns det något öde eller är ödet redan förutbestämt?

Det här är en film för er som gillar när man får sig en tankeställare, samtidigt som det är en hel del drama och romantik inblandat. Här finns helt enkelt allt som behövs för en bra film, som hade kunnat bli ännu bättre och kändare om filmskaparna hade vågat experimentera mer och på så sätt tagit den till nästa nivå. Men även utan denna nivå är det en film som definitivt är värd att se.

Originaltitel: The Adjustment Bureau
Genre: Romantik, Thriller
Utgivningsår: 2011
Regissör: George Nolfi
Produktionsland: USA
Längd: 106 min

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Romantik, Thriller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s